• Aurantytot
  • Aurantytot_Lippukunta
  • Purjevene

Tervetuloa

Liittymään Auran tyttöjen huisaan meripartiolippukuntaan. Liittymis lomakkeen voit täyttää alla olevasta linkistä tai laita sähköpostia. Toivottavasti nähdään pian!

lpkj@aurantytot.fi

Purjevene

Lippukunta

Meripartiolippukunta Auran Tytöt on Turun vanhin suomenkielinen tyttölippukunta. Lippukuntamme on perustettu vuonna 1917. Nykyinen kolomme sijaitsee Turun rautatieaseman läheisyydessä osoitteessa Ratapihankatu 42, ja kolon oven aukaisee viikoittain noin sata aktiivista lippukuntalaista. Koloilloissa opetellaan muun muassa luonnossa liikkumisen, purjehduksen ja ensiaputaitojen saloja. Ympäri vuoden lippukuntalaiset osallistuvat aktiivisesti retkille, leireille ja partiotaitokilpailuihin sekä kesäisin purjehtivat koulutusaluksellamme s/y Aurantytöllä. Tahdomme tarjota lippukuntalaisillemme positiivisia elämyksiä, mieleenpainuvia hetkiä ja onnistumisen iloa mukavien ystävien seurassa.

Toiminta ja tapahtumat

Auran Tyttöjen perusperiaatteena on tarjota jäsenilleen laadukasta ja monipuolista toimintaa niin maalla kuin merelläkin. Syksyllä, talvella ja keväällä pääpaino on sudenpentujen ja venekuntalaisten viikoittaisissa kokouksissa sekä erilaisilla retkillä.

Lippukunnallamme on myös hyvin vahvoja omia perinteitä ja tapahtumia. Syksyllä järjestetään koko lippukunnan yhteinen syysretki ja itsenäisyyspäivänä joulumyyjäiset sekä lupauksenanto. Keväällä vietämme partioliikkeen perustaja Baden-Powellin ja hänen vaimonsa syntymäpäiviä helmikuun lopussa muistelemispäivätilaisuudessa. Keväisin järjestetään myös koko perheen Yrjonpäiväjuhla/merkkienjakotilaisuus. Toukokuussa osallistumme Lounais-Suomen partiopiirin kevätparaatiin.

Kesällä toimintaamme siivittää purjehdus. Järjestämme uudella koulutusaluksellamme  ilta-, viikonloppu-, ja matkapurjehduksia jäsenillemme. Kesällä järjestetään lippukunnan oma merihenkinen kesäleiri tai vaihtoehtoisesti osallistumme suurleireille.

Yhteistyötä Auran Tyttöjen Tuki ry:n kanssa pyritään tekemään tiiviisti. Vanhempia toivotaan mukaan Tuki ry:n toimitaan, sillä Tuki ry avustaa lippukuntaa merkittävästi ja luo mahdollisuuksia lippukunnan laadukkaan toiminnan ylläpitämiselle.