Vanhemmille

JÄSENREKISTERI

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri, jonka kautta ilmoittaudutaan myös retkille ja leireille. Pidäthän huolen, että Kuksassa on aina ajantasaiset yhteystiedot.

Ilmoittaudu lippukuntaan Kuksassa.

JÄSENMAKSU

Partion jäsenmaksu peritään kalenterivuosittain. Jäsenmaksun maksamalla saa oikeuden osallistua Auran Tyttöjen, Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n järjestämään toimintaan.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota.

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti piirin lomakkeella, jonka voi tulostaa ja täyttää käsin tai täyttää nettilomakkeella ja tulostaa sen jälkeen. Lomakkeita saa myös Turun tai Porin partiotoimistoista. Kaikki anomukset toimitetaan piiriin toiminnanjohtajalle. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.

Jäsenmaksuvapautus, tulostettava (pdf)

Jäsenmaksuvapautus, täytettävä (doc)

RETKI- JA LEIRIMAKSUT

Viikonloppuretken hinta on noin 30 euroa.

Tavoitteenamme on tarjota kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa partiota taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Lippukunnalta voi hakea avustusta retki- ja leirimaksuihin taloudellisin ja sosiaalisin perustein.  Anomus tulee toimittaa ennen tapahtumaa lähimmälle johtajalle tai lähettää Tuki ry:lle. Tuki ry käsittelee tiedot henkilökohtaisesti.

Pääset avustuslomakkeeseen tästä.

KOKOUS- JA RETKIVARUSTEET

Viikottaisissa kokouksissa on hyvä olla mukana aina säänmukaiset vaatteet, sillä kokouksissa leikitään paljon niin sisällä kuin ulkonakin säästä riippumatta. Partiohuivi kannattaa myös pitää aina kaulassa. Partiohuiveja myy Scandinavian Outdoor. Sinisen partiohuivin hinta on noin 7 euroa. Lippukunnan huivimerkin voi ostaa kokouksessa omalta johtajalta. Huivimerkin hinta on 3 euroa.

Retkille ja leireille mukaan tarvittavat varusteet ilmoitetaan  aina erikseen.

VIRALLINEN PARTIOASU

Auran Tyttöjen viralliseen partioasuun kuuluu:

  • Tummansininen partiopaita: sudenpennuilla college tai villapaita, merkit ommeltuina, muilla tummansininen (eli ”vanha” sininen) partiopaita, kultaisin ankkurinapein ja merkit paikalleen ommeltuina.
  • Tummansininen, noin polvipituinen hame ja tummansiniset sukkahousut.
  • Tummansiniset tai mustat kävelykengät (ei valkoisia / värikkäitä yksityiskohtia).
  • Valkoinen venelakki (myös sudenpennuilla).
  • Partiohuivi.
  • Partiovyö.
  • Partioparaatiin hiukset sidotaan siististi yhdelle tai kahdelle letille.
  • Marssiasun alle tulee laittaa tarvittava määrä lämmintä vaatetta, ei kuitenkaan päälle. Sateen sattuessa kololta saa läpinäkyviä sadetakkeja.

Virallista partioasua käytetään esimerkiksi lippukunnan juhlatilaisuuksissa ja partioparaatissa. Partioparaatiin hiukset sidotaan siististi yhdelle tai kahdelle letille. Myös retkien ja leirien ohjelmissa voidaan käyttää virallista partioasua.

Lisää partiosta, partio-ohjelmasta ja sen tavoitteista löytyy Suomen Partiolaisten sivuilta partio.fi