Lady Sail

Naisia gasteina ja kippareina veneessä – heitä näemme liian harvoin.

Purjehtija-Seglaren 1/99

Tule muuttamaan käytäntöä Lady-Sail purjehduskurssille!

Purjehdus sopii yhtä hyvin naisille kuin miehille. Naiset pystyvät hoitamaan veneessä kaikki tehtävät siinä kuin miehetkin. Vastoin yleistä käsitystä purjehdus ei ole voima- vaan tekniikkalaji. Lady Sail purjehduskurssi on tarkoitettu juuri Sinulle, joka olet kyllästynyt olemaan pelkkä köyden jatke tai soppakauhan varsi veneessä tai olet muuten vain innokas oppimaan uutta purjehduksesta.

Tule oppimaan navigoinnin perusteita ja veneenkäsittelytaitoja samanhenkisessä naisseurassa. Kurssin tavoitteena on opettaa kurssilaisia hallitsemaan purjevene itsenäisesti.

Kurssi koostuu kahdesta osasta. Käsiteltäviä asioita teoriaosalla ovat mm. merikartta, suunnan ja matkan mittaaminen, paikanmääritys, elektroniset navigointilaitteet, meriturvallisuus sekä väistämissäännöt ja erilaiset vaaratilanteet merellä. Meriosalla pääsemme harjoittelemaan jo opittuja taitoja käytännössä. Lisäksi opettelemme mm. laituriin ajoa, purjeiden trimmausta ja veneen käsittelyä yleensä sekä selviytymistä erilaisista hätätilanteista kuten ”mies yli laidan” -tilanteesta. Koulutusaluksena meriosalla on lippukunnan omistama Grand Soleil 37 -tyyppinen purjevene s/y Aurantyttö. Lähtö purjehdukselle tapahtuu Turusta.

Kurssin kouluttajina toimivat partiokipparit, jotka ovat jo pitkään purjehtineet tyttöporukalla ja opettaneet nuoremmille purjehduksen saloja. Purjehduskokemusta kouluttajille on kertynyt sekä saaristosta että avomereltä. Kaukaisin purjehdusmatka on tehty Hollantiin. Koulutuskokemustakin löytyy; Lady Sail kurssia olemme järjestäneet jo vuodesta 1999.

Yhteydenotot venevastaavaalle (yhteystiedot)