Auran Tyttöjen 100-vuotiskaronkkaa vietetään kutsuvieraiden kesken Submarinassa, Turussa (Linnankatu 32) lauantaina 18.11.2017 klo 18.00. Submarina sijaitsee Aurajoen rannalla Radisson Blu -hotellin yhteydessä. Sisäänkäynti Submarinaan on joen puolella, Ravintola Auroran terrassilla.

Muistattehan, että viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.10. Ilmoittautuminen on sitova ja illalliskortti (55€ / 75€) tulee olla maksettuna 15.10. mennessä Auran Tyttöjen tilille FI85 2182 1800 0083 48 (Viesti: AT100/ oma nimi).

Ohjelmasta
Illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen viineineen, viihdytään niin uusien kuin vanhojen partioystävien parissa ja kenties laitetaan jalallakin koreasti. Mikäli haluat vaikuttaa illan ohjelmaan, voit olla yhteydessä suoraan Tiituun (inari.timonen-nissi@partio.fi tai 040-7266912).

Itse iltajuhlan jälkeen juhla jatkuu vielä halukkaiden osalta jatkoilla toistaiseksi salatussa lokaatiossa. Jos unohdit ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa kiinnostuksestasi jatkoille, voit toki sen vielä tehdä olemalla yhteydessä Tiituun.

Pukeutumisesta
Karonkan pukukoodina on tumma puku. Vaikka tyttölippukunta olemmekin, pukukoodi määräytyy silti miehen pukeutumisen mukaan. Tällöin me naiset pukeudumme pitkään tai polvipituiseen leninkiin tai housuasuun. Pikkumusta on klassikko. Tumma puku ei kuitenkaan tarkoita sitä, että naisen asun pitäisi olla tumma. Väriä saa olla, mutta tyyli on asiallinen. 
Asukokonaisuuden täydentävät sirot avokkaat ja pieni käsilaukku. Illalla voi pukea näyttävämmät korut, säväyttää niin sanotuilla pukukoruilla.

Miehen tumma puku taas on musta, tummansininen tai tummanharmaa. Puvun alle puetaan vaalea kauluspaita. Valkoinen kauluspaita ja kaksinkertaiset kalvosimet ovat juhlavin valinta. Juhlavin solmio on helmenharmaa, mutta juhlavuutta saadaan myös solmukkeella. Puvun täydentävät ohutpohjaiset, hyvin kiillotetut mustat nahkakengät.

Yleistä käytöstavoista 
Täytämme 100 vuotta vain kerran, joten juhlitaan sitä saavutuksen arvoisesti!

Juhliin on syytä saapua ajoissa. Jos kuitenkin force majeur yllättää, on kohteliasta etsiä oma paikka seinäkartasta ja mennä sopivan tilanteen tullen huomaamatta paikoilleen. Pöydässä esittäydytään naapureille heti pöytään saapuessa tai viimeistään kun on istuuduttu.

Puheen ja ohjelman aikana on kohteliasta olla hiljaa. Vettä voi toki siemaista janon iskiessä, mutta muu syöminen ja juominen pitäisi keskeyttää. Myöskään pöydästä ei ole sopivaa liikkua puheen aikana.

Lautasliinasta taitellut ”konjakkikorvat” sekä muut tempaukset eivät kuulu hienoimpiin iltajuhliin ainakaan liian aikaisessa vaiheessa, kun puheet tai ruokailu ovat vielä kesken. Hullutellaan sitten vasta pääruuan jälkeen ja jatkoilla!

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin nauttia illasta ja juhlia Auran Tyttöjen satavuotiasta historiaa. Juhlitaan tyylillä, mutta silti unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa. Tehdään illasta yhdessä ikimuistoinen!

Pieniä vinkkejä aveceille
Miehiä koskee, ilmeisesti historiallisista syistä, paljon suurempi määrä erilaisia käyttäytymissääntöjä kuin naisia. Arkielämässä nämä voivat aina välillä päästä unohtumaan, mutta juhlapäivällisille kaikki pienimmätkin niksit on syytä palauttaa mieleen.

Oven avaaminen daamille kuuluu kohteliaan herrasmiehen perusvelvollisuuksiin. Takin voi auttaa pois daamin päältä, sekä huolehtia ulkovaatteet sekä muut tarvikkeet narikkaan. Nainen voi myös tarvita apua kenkien vaihdossa ja muissa mahdollisissa ulkovaatteista juhlavaatteisiin vaihtamiseen liittyvissä seikoissa.

Portaissa naiselle tarjotaan käsivarsi, sillä korkeat korot ja liehuvat helmat voivat yllättää kokeneimmankin daamin. Pöydässä autetaan oikealla puolella istuvaa naishenkilöä istumaan ja nousemaan. Tarvittaessa autetaan myös muita pöydän daameja, jos muuta apua ei ole paikalla.

Parilla taskussa olevalla hakaneulalla voi helposti pelastaa daamin, ja samalla itsensä ja illan, jos hajonnut puku saadaan niiden avulla pelastettua. Nenäliina kuuluu herrasmiehen vakiovarusteisiin, joka sekin saattaa osoittautua tarpeelliseksi illan kuluessa.